top of page
  • Lukáš Macek

1. kolo MSFL je tady! Uničov vyzve Velké Meziříčí


Sezóna 2019/20 byla kvůli pandemii Koronaviru v České republice předčasně ukončena již po 1. jarním kole. Soutěž tak nebyla poprvé v historii dohrána a nikdo nesestoupil. Postupujícím do FNL se stalo Blansko, které bylo v MSFL nováčkem (celkově hrálo soutěž potřetí) Sestoupit do MSFL měly z FNL Vítkovice, ale ty nakonec přihlásily své družstvo do divize, odkud se tak jediným postupujícím do MSFL stal tým FC Vysočina Jihlava B.

Velké Meziříčí hraje MSFL od sezony 2015/16. Dosud nejlepším umístěním bylo 2. místo ze sezony 2017/18, kdy nestačilo jen na suvérenní Prostějov (70 bodů, Velké Meziříčí 60 bodů). V předčasně ukončené sezoně 2019/20 skončilo Velké Meziříčí na 11. místě. Z 18 zápasů mělo bilanci 6 výher, 5 remíz, 7 porážek, 23 bodů a skóre 22:35.

Před sezonou 2020/21 sehrálo Velké Meziříčí 5 přípravných zápasů, všech 5 vyhrálo – Humpolec, Jihlava B, Žďár nad Sázavou, Bystřice nad Pernštejnem, Humpolec.

Uničov je stabilním účastníkem MSFL, soutěž hraje nepřetržitě od jejího vzniku. Jeho největším úspěchem je celkové vítězství v soutěži v sezoně 2016/17 pod trenérem Jiřím Balcárkem. V nedokončené minulé sezoně potvrdil Uničov, že dokáže hrát pravidelně na špici tabulky. Skončil 4. s bilancí 9 výher, 6 remíz, 3 porážky, 33 bodů a skóre 32:24. Doma ani jednou neprohrál, což se povedlo dále jen Blansku, Frýdku – Místku a Rosicím.

Uničov odehrál v přípravě deset zápasů s bilancí 4 vítězství, dvou nerozhodných výsledků a 4x odešel poražen.

Kádr Uničova nezůstal beze změn. Po čtrnácti letech končí působení v našem dresu Roman Vejvoda. Jeho další kroky vedou k účastníkovi 1.A třídy O KFS 1. FC Olešnice u Bouzova. Dalším odchozím je Ondřej Seibert (Rakousko) a Roman Bala, který kývl na nabídku druholigového Prostějova.

Novou tváří je zkušený obránce Václav Koutný. Venca prošel Sigmou, Karvinou, Senicí a Zábřehem. Posledních pět let hrál v německém Gießenu. Dalším příchozím je záložník Vojtěch Kamas. Odchovanec Vsetína přichází do Uničova ze Šternberka. Před tím také prošel mládežnickými celky Zlína a Sigmy Olomouc.

Vzájemná bilance (před startem sezony 2020/21):

Uničov 5 výher, 2 remízy, Velké Meziříčí 2 výhry

Nejvyšší výhry:

15.6.2016 Uničov – Velké Meziříčí 5:1

13.8.2017 Velké Meziříčí – Uničov 6:1

Soupiska FC Velké Meziříčí:

Brankáři:

Rostislav Kruba, Marek Kolář

Obránci:

Michal Bouček, David Komínek, Miloš Kriegsmann, Patrik Mucha

Záložníci:

Filip Kotoun, Martin Puža, Robin Demeter, Petr Dolejš, Jaroslav Dufek, Patrik Pokorný, Radim Šuta

Útočníci:

Pavel Mezlík, Antonín Plichta, Jan Nedvěd

Realizační tým:

Jan Šimáček - hlavní trenér

Libor Švec - asistent trenéra

Lukáš Machát - vedoucí družstva

Další zápasy 1. kola MSFL:

Hlučín - Dolní Benešov

Frýdek-Místek - Sigma Olomouc B

Petřkovice - Otrokovice

Uherský Brod - Kroměříž

Vrchovina - Vyškov

Baník Ostrava B - Znojmo

Zlín B - Slovácko B

SPONZOR UTKÁNÍ:

Aktuálně
Starší příspěvky
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page